Instalator Non Stop. 3 lucruri la care sa fii atent!

Cauti un instalator non stop? Perfect, hai sa vedem ce implicatii are acest lucru. De ce spunem asta? Pentru ca in experienta proprie, am observat ca exista impresia ca un instalator sta non stop langa telefon, asteptand sa sune cineva, urmand a se deplasa la orice ora din zi sau noapte, cu cel mai mare drag, la cel mai mic pret.

Ce trebuie sa stii despre un instalator non stop

  1. Care este pretul interventiei dupa orele de program
  2. Cat de urgenta este cu adevarat problema. E avarie?
  3. Cate echipe de instalatori sunt disponibile?
  4. Concluzii

instalator non stop

Care este pretul interventiei dupa orele de program

Indiferent de promisiunile facute, e fals sa credeti ca preturile practicate de catre orice instalator, dupa orele de program, vor fi aceleasi cu cele din timpul obisnuit de lucru. Indiferent daca acesta lucreaza in particular, ori daca este angajatul unei firme.

Cel mai probabil, asa cum procedeaza anumite magazine cu program non stop, instalatorul va ajusta preturile din timpul programului normal de lucru, dupa cel de noapte.
Daca un instalator va povesteste altceva, cel mai probabil e cazul sa comparati preturile practicate cu alte altor instalatori. Pe termen mediu si lung, nu exista ca cineva sa-si permita sa activeze dupa orele obisnuite de program fara costuri suplimentare, chiar daca acele costuri sunt „doar” discutii in familie.

Credeti ca familia unui instalator ar accepta ca acesta sa plece la 3 dimineata pentru un tarif obisnuit, pe care ar putea sa-l incaseze si in timpul normal de lucru?

In general, exista 3 tarife: normal, de seara si de noapte. Orice alta varianta de pret unil al unui instalator non stop, probabil este aliniata dupa pretul de noapte.

Cat de urgenta este cu adevarat problema. E avarie?

Vreti sa schimbati o baterie la cada, ori sa faceti o mica reparatie la cada? Evitati sa chemati instalatorul la noua seara, sa vada despre ce e vorba.
Intelegem ca aveti un program incarcat, cu totii avem un program incarcat, insa, fiti sigur ca pretul va fi ajustat si-n functie de ora la care chemati instalatorul. Daca e dispus sa vina la orice ora pentru mici interventii, fara sa aplice un pret mai mare, posibil sa nu fie cel mai OK meserias si poate ar trebui sa-l evitati.

Daca vorbim cu adevarat de o avarie, o urgenta in adevaratul sens al cuvantului, probabil ca doar atunci este momentul sa apelati la un instalator non stop.
Daca puteti izola problema (inchide apa, in cazul in care aveti o inundatie la o teava in presiune), puteti echonomisi niste bani asteptand pana dimineata pentru a chema instalatorul.

Cate echipe de instalatori sunt disponibile?

Atunci cand cineva va promite disponibilitatea unui instalator non stop trebuie sa aveti mereu in vedere numarul de echipe disponibile. Probabilitatea ca o echipa formata din unul sau doi instalatori sa poata interveni cu adevarat la orice ora, este extrem de mica.

Daca vorbim de un instalator, exista sanse mari sa fie plecat din localitate, sa nu auda telefonul, sa fi baut o bere si sa nu poata conduce masina, sa fie la un eveniment, sau multe alte blocaje pentru care tocmai atunci cand aveti nevoie de el sa nu fie disponibil. Daca vorbim de echipe de doi instalatori, de regula unul din acestia este soferul, deci celalat este dependent de el si posibilele motive sa nu fie disponibili sunt la fel de mari.

Daca vreti sa va bazati cu adevarat de disponibilitatea unui instalator non stop, ideal este sa apelati la o firma care care mai multe echipe de instalatori pe care le-ar putea trimite la orice ora si nu in ultimul rand, un dispecereat, astfel incat si raspunsul la telefon in caz de avarie sa fie cu adevarat posibil. AloDa este o astfel de firma pe care o recomandam cu caldura.

Concluzii

In concluzie, analizati bine ofertele primite, in special din partea cui vin, deoarece se arunca foarte usor cu oferte poate uneori negandite.
Solicitati preturile de seara si de noapte*, iar daca acestea nu sunt diferite, puneti-va semne de intrebare si cereti preturi si-n alte parti.
Verificati existenta unui dispecerat si a numarului de echipe disponibile.

Puteti sa ne contactati daca aveti mai multe intrebari si vom raspunde cu placere.

*Nota: Exista si firme care in baza unui abonament lunar asigura interventii non stop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.